NosečniceV štiridesetih tednih nosečnosti ženska doživlja velike telesne in čustvene spremembe. Masaža ji je lahko v veliko pomoč, da lažje sprejme in se prilagodi tem skokovitim spremembam in se pripravi na porod. Ob redni masaži se znajo bodoče mamice bolje sprostiti in tudi lažje rodijo. Redna masaža, ki jo spremljata še zdrava prehrana in vadba, je nežna in naravna metoda za blaženje nosečniških težav brez stranskih učinkov.

Masaža nosečnico med drugim sprošča, pomirja, krepi njeno zdravje in ji pomaga k vedremu pogledu na prihodnost. Po masaži bolje spi, je manj utrujena in ima več moči. Masaža ublaži ali odstrani bolečine v hrbtu. Izboljšuje in poživlja njen krvni obtok, blaži ali prepreči zatekanje nog in preprečuje širjeje žil. Blaži ali odstrani glavobol in preprečuje nastanek strij. Umirja spremembe v njenem razpoloženju, ki jih izzovejo hormonske spremembe v telesu. Zmanjšuje občutljivost dojk in bolečine v njih. Izboljšuje držo telesa. In kar je tudi zelo pomembno, masaža krepi povezanost matere z dojenčkom in jo s tem pripravlja na lažji porod.

Za bodoče mamice prireja Mojca srečanja, kjer jih psihofizično pripravlja na porod. Na srečanjih se bodoče mamice seznanijo s praktičnimi informacijami glede poroda, vzpostavljanja dojenja, zdrave prehrane in nege otroka.

Tečaj priprave na porod se začne 23.9. 2014 ob 19 uri v Družinskem centru Mala ulica in v City centru Ljubljana 7.10.2014 ob 16.30 uri. tečaji potekajo vsak mesec.

>>naprej na masaža za nosečnice >>

© Copyright Masaža Dojenčka - Designed by Pexeto