Po poroduPoporodno obdobje je popolnoma naravno stanje in predstavlja posebno situacijo v življenju ženske. Lahko postane eno najlepših obdobij v doživljanju njene ženskosti. V tem času se ženska lahko spočije in okrepi od poroda ter nosečnosti in si nabere novih moči za prihajajoče mesece z dojenčkom.

po porodu

Poporodno obdobje je obdobje najtesnejše povezave med mamo ter otrokom. V tem času se zgodi tudi največ telesnih sprememb kot so celjenje porodnih ran, vračanje maternice v prejšnji položaj ter tvorba mleka. Sledi obdobje prilagajanja na življenje z dojenčkom ter uravnovešanje hormonskega stanja ženske.

Poporodno obdobje poteka zelo individualno. Kot porod, je tudi to obdobje dogodek zase, ki se razlikuje od ženske do ženske. Vsaka ga doživlja na svoj način, zato želijo ženske v tem obdobju govoriti o svojih trenutnih težavah in dogodkih.

Dejstvo je, da je pomembnost poporodne dobe v naši družbi zatonilo v pozabo ter jo izrinilo iz vsakodnevnega družinskega življenja. Pozabilo se je, da ženska po devetih mesecih nosečnosti in porodu potrebuje veliko tednov, da se znajde v novi življenjski situaciji in spremenjeni vlogi.
Mlada mamica je v tem obdobju izpostavljena velikemu hormonskemu nihanju. Zaradi tega lahko nastopijo tudi težave kot so evforija po prestanem porodu, občutki praznine, osamljenosti in ranljivosti. Zato potrebujejo mlade mamice veliko časa, ljubezni, naklonjenosti in pozornosti v prvi vrsti od družinskih članov pa tudi od strokovnega osebja.

V obdobju med 15 in 70 dnevom po porodu je za mlado mamico zelo priporočljivo poskrbeti v 3 urnem tretmaju, kjer se psihofizično okrepi in simbolno zaključi obdobje nosečnosti in poroda s ciljem, da se prepusti novi vlogi doživljanja materinstva. Poporodni tretma zajema masažo telesa, savno  in zapiranje kosti.

info@masazadojencka.si

>>Naprej na poporodni tretmaji>>

© Copyright Masaža Dojenčka - Designed by Pexeto