Prvi dnevi z novorojenčkom in vzpostavitev dojenjaKo pride mamica z novorojenčkom domov in je prepuščena sama sebi v skrbi za malo bitje, se nemalokrat znajde v situaciji, ko ne ve, kako z malčkom. Ali rokujem z otročkom pravilno…, ali imam zadosti mleka….., ali malček dovolj napreduje…,ali pravilno dojim…., zakaj joče, saj sem že vse naredila…, zakaj sem brezvoljna…, kako bom zmogla vse…? To so pogosta vprašanja, ki jo pestijo.

Po določenem času, se  navdušenje in veselje ob rojstvu malega bitja pomiri  in  mamica je prepuščena sama sebi in vsakodnevni skrbi za otročka. Včasih potrebuje nekoga, ki si bo vzel čas zanjo, se z njo v miru pogovoril, ji pokazal kakšno novo spretnost, prijem ali jo poslušal ter svetoval, kako naprej. Živimo v času, ko smo ženske cele dneve v stanovanjih  same z otročki, se ne povezujemo in  ne družimo. Vse nimajo ob sebi prijateljic, mam ali starejših modrih žensk, ki bi poskrbele zanjo in za malčka. Mlade mamice dostikrat iščejo nove informacije preko spleta in iz knjig, velikokrat pa je bližina tista, ki pomiri in vzpodbudi mamico, da  se zna z otrokom bolje povezati in ga začutiti.

Obdobje poroda in prvih dni z novorojenčkom je nepozabna izkušnja, ki ostane v srcu mamice celo življenje. Vse prebrane knjige in nasveti prijateljic večkrat izgubijo svoj pomen, ko pred sabo zagleda malo bitjece in se sooči z novo vlogo v življenju. Z rojstvom otroka se ženska uči postati mama in v tem učenju začne delovati tudi praktično.
Na srečanju se ženska nauči,  kako se pripraviti na dojenje, kako pristaviti novorojenčka po rojstvu, kako spoznati da otrok pravilno sesa. Preizkusimo različne načine pristavljanja k prsim, kako zibati, udobno sedeti in uživati pri dojenju.Pogovorimo se o različnih načinih sesanja na dojki ali pri steklenički.

Mojca obiskuje mlade mamice in pomaga, svetuje, posluša in vzpodbuja  pri težavah v prvih dnevih, tednih ali mesecih z dojenčkom.

>>naprej na Po porodu >>

© Copyright Masaža Dojenčka - Designed by Pexeto