Zapiranje kostiMed porodom je ženska odprla svoje telo in srce, da se je lahko rodil otrok. Raztegnjene vezi maternice in razrahljane kosti bokov se še niso vrnile v prvotno lego. Z omenjeno tehniko pa lahko pomagamo telesu zapreti kosti. Obstaja sedem področij kosti na telesu, ki jih zapiramo: področje glave, ramen, prsnega koša, bokov, stegen, meč in stopal.

Za izvedbo te metode sta potrebni dve osebi. Pri delu se uporablja širši in daljši kos tkanine, s pomočjo katerega lahko kosti, npr.: boke stisneš, da se lažje vrnejo na prejšnje mesto.

Zapiranje kosti ni nova metoda, ampak zelo stara, skoraj že pozabljena. Nekatere babice in prababice bodo še znale povedati, da so si tudi one ali njene znanke na tesno povijale boke po porodu in s tako povitimi boki še nekaj tednov hodile naokoli.

V praksi se pokaže, da se po tretmaju ženske zelo dobro počutijo: prebava se izboljša, utrujenost in razne bolečine izginejo, ublaži se nihanje razpoloženja, psihofizično počutje je boljše. Mamice so umirjene, manj zaskrbljene zaradi novih izzivov, ki jih čakajo.

Poporodno obdobje je pomembno obdobje, ko se telo vrača v stanje pred porodom. Izrednega pomena je, da ženska v tem obdobju miruje in uživa čas z otrokom ter sama s seboj. Izogiba naj se kuhanju, pospravljanju, aktivnemu gibanju in teku po stopnicah gor ter dol. Namesto tega naj zaposli družino, stare starše ter prijatelje, ki po navadi z veseljem priskočijo na pomoč. Tako pokaže spoštovanje do sebe in do narave.

Za informacije pišite na info@masazadojencka.si

>>naprej na masaže>>

© Copyright Masaža Dojenčka - Designed by Pexeto